Flåklypa Grand Prix | Gabriel Rasch

Flåklypa Grand Prix

I RUTE: Gabriel Rasch holdt seg igang med Joker Merida på Mallorca, før han satte kursen mot Korsika og samling med FDJ-BigMat.

Da er jeg godt inne i FDJ-BigMat første treningssamling her på Korsika. Veiene her på Korsika er litt som i Flåklypa Grand Prix, de svinger til høyre og venstre, og det er ikke en flat meter å oppdrive. Øya er stor med 20 topper over 2000 meter, og 1000 kilometer strandlinje. Napoleon ble født her.

Vi har gjort alt fra styrketråkk, til lagtempo og spurttrening. I dag er det to økter. Vi har gjort litt forskjellige ting: Noen har kjørt test opp siste fjellet på lengste etappen i Critérium International, mens jeg har kjørt motopes med Dominique Rollin og Yoann Offredo. Den andre økta blir to timer “rolig” som det heter. ;-) Det er mange definisjoner på rolig sykling, men den beste er vel min tidligere lagkamerat i Maxbo-Bianchi, Stian Sommerset sin. Så lenge du ikke detter av eller blir frakjørt, er det rolig!

Napoleon ble født her.

I morgen er siste dagen før jeg vender snuta hjem noen dager. Det står 210 kilometer på planen, sammen med ”Qatar group”. Da er det enten fjell, eller lagtempo som gjelder. Intensiv, men kort samling. Min egen form virker OK. Jeg har fått mange kilometer i sekken siden 1. desember, og begynner å føle meg som idrettsmann igjen. Fortsatt er den en liten måned til sesongen begynner, så helt topp skal det ikke være. Timing er viktig. I min alder gjelder det og spare på kruttet til de riktige øyeblikkene. ;-)

Inntrykket av laget så langt er veldig bra. Jeg har blitt tatt godt imot, og de gjør sitt aller beste for at jeg skal trives.

Får finne meg noe munngodt her, før neste økt…

Gabriel

Følg meg på Twitter @gabrielrasch

 

Skriv en kommentar