Ronde van Vlaanderen | Gabriel Rasch

Ronde van Vlaanderen

PENT DRIV: Gabriel Rasch forserer Koppenberg under 2009-versjonen av Flandern rundt. I år må han dessverre følge rittet fra TV-skjermen.

Ja, da er det dagen før dagen. I morgen starter tour of Flanders. Denne gangen skjer det dessverre uten meg. Det var var en stor skuffelse ikke å bli tatt ut, etter at jeg selv følte jeg har gjort en vel så god jobb som flere på laget og når Peter Van Petegem ville ha meg med. Men jeg prøver å gjøre det beste ut av det, og forbereder meg best mulig hjemme med god trening.

Tenkte jeg skulle skrive litt om Flanderen, hva som kan skje, hvorfor ting skjer som det gjør og når vi kan forvente å se de forskjellige rytterne og lag angripe… Det er mange som uttaler seg om sykkelløp, uten å forstå spillet helt. Om hvor og når det skjer.

På søndag er det foreløpig meldt vind fra nordvest og kanskje litt regn i starten. Det vil si at de første 10 milene kommer til å gå fort, grunnet medvind. Feltet kommer til å ligge på en strek fra start av og det blir vanskeligere for bruddet å få mange mange minutter. I alle disse store løpene er det et spill fra start om å ha med en mann fra laget i morgenbruddet. Jo større lag man er på, jo vanskeligere er dette. På vårt ryttermøte kan vi si at om Leopard/Quick Step eller Omega-Pharma har med en rytter, må vi også ha det. Mens vi bryr oss lite om andre lag, fordi vi vet at om de ikke har med en, må de jobbe.

Det er mange som uttaler seg om sykkelløp, uten å forstå spillet helt

Det viktigste er egentlig ikke å komme med i bruddet, men å markere alle bruddforsøk med disse lagene. Bruddet vil aldri gå inn, men vi vil ikke være laget som må gjøre jobben for å hente det inn. Denne jobben kan være tildelt to eller tre ryttere fra lagene. Etter at bruddet har gått, kan jobben være og ligge i nærheten av Thor så lenge som mulig resten av dagen, ta litt vind, stoppe når han tisser og så videre…

Andre del av løpet begynner egentlig opp Kruisbergen fra Ronse etter 154 kilometer. Her må man være topp 20-30. Man trenger altså ikke ligge først her, men man må være godt plassert. Etter Kruisbergen er det åtte-ni kilometer til Cot de Triu eller Knokteberg. Her blir det veldig viktig å ligge foran. Her vil man se alle de store kanonene gi full gass FØR bakken, og mest sannsynlig rolig oppover før de gir gass over toppen.

Fra toppen her er det rett ut på en stor vei ned til bunn av Oude Kwarmoont. Her ligger løpets første skikkelig målstrek, og her må du være helt foran. Igjen er veien veldig smal de siste kilometerne før bakken begynner skikkelig. Derfor er du sjanseløs om du er langt bak. Over toppen vil feltet dele seg i smågrupper og så bærer det rett inn i Patersberg. ETTER Patersberg, altså etter 175 kilometer, vil det bare være et lite felt igjen foran. Det venter en liten pustepause før Koppenberg. Det er et perfekt sted for lag som Garmin å sende gode ryttere avsted i brudd, så her tipper jeg vi vil se for eksmpel Klier avgårde sammen med de beste hjelperne fra de store lagene. Bruddet som går her vil komme langt.

PUNKTMARKERING: Det er like før denne bakken, Koppenberg, Gabriel Rasch mener en utbrytergruppe kommer til å formes. Her markerer Thor Hushovd hjulet til Philippe Gilbert i 2009.

Den neste virkelig harde bakken nå, er Taienberg etter 190 kilometer, Eikenberg etter 194 og Molenberg er 209. Her vil nok de store kanonene starte showet for fullt, og vi får se hvem som virkelig har krutt i bena.

Er det nordvest vind blir det sidemot (vind) etter siste bakke: Bosberg cirka 10 kilometer før mål. Dette gjør det vanskeligere for ryttere alene i brudd, og lettere for de lagene som har mange ryttere igjen til å samle seg og eventuelt kjøre for en spurt…

MEN!!! Veldig sjelden går ting som vi tror, så spennende blir det uansett!!

Sykkelhilsen, Gabba

Next post »

3 kommentarerSkriv en kommentar →

 1. Roy Kvatningen

   /  April 2, 2011

  Strålende blogg! :-)

  Reply
 2. BB

   /  April 2, 2011

  Gøy å høre dine ekspertmeninger om rittet! Det var interessant lesning.
  Utrolig synd du ikke kom med. Har vært gøy å se den sterke kjøringa di i år! Satser på at du gir en saftig revansje i P-R.

  Reply
 3. Pål

   /  April 2, 2011

  Synd du ikke er på laget i mogren. Jeg “gleder” meg til du er legger opp og blir fast ekspertkommenator på en eller annen kanal. Har hørt deg på et par sendinger og det er noe av det mest lærerike jeg har vært borti. Innsiktsfulle og kompromissløse meninger. Helt topp!

  Reply

Skriv en kommentar